Wie zijn wij?


In februari 2013 kwam ik een bericht tegen op Facebook van een vermiste hond in mijn woonomgeving. Dit bericht raakte mij zo, dat ik besloot om de eigenaren te benaderen met de vraag of zij hulp nodig hadden met zoeken. Het bleek dat meerdere mensen al aan het zoeken waren en gezamenlijk zijn we een groepsapp gestart. De groep breidde zich al snel uit waardoor we op volle kracht naar de vermiste hond konden zoeken. Met elkaar maakten we een plan om zo strategisch mogelijk de zoektocht vorm te geven. Al snel merkte ik dat ik het een uitdaging vond om een zoektocht te coördineren en om de eigenaren te begeleiden tijdens de vermissing. Ondanks alle inzet van alle vrijwilligers is de hond helaas tot op heden nog nooit gevonden.

Kort na deze vermissing ben ik me meer gaan verdiepen in de wereld van de vermiste honden. Het viel me op dat weinig tot geen hulp beschikbaar is voor eigenaren van de vermiste honden. Zo ben ik op het idee gekomen om een zoekteam te beginnen en dit was de start van Dogsearch Noord-Holland.

We zijn begonnen met een groepje van ongeveer 15 vrijwilligers hier uit de nabije omgeving. Regelmatig werd Dogsearch benaderd om bij te staan bij een vermissing in de omgeving. Al snel werd onze kracht en expertise ook opgemerkt buiten de provincie Noord-Holland. Steeds meer eigenaren riepen onze hulp in, alleen alle aanvragen die binnen kwamen buiten de provincie Noord-Holland moesten we helaas weigeren. We hadden geen vrijwilligers om te helpen bij de vermissing. Dit was keer op keer zo'n enorme teleurstelling voor de eigenaren maar ook zeker voor ons want iedere vermiste hond verdient het om geholpen te worden.

Na de zoveelste afwijzing besloot ik om het roer volledig om te gooien. Een grote ledenwervingsactie was het gevolg en honderden vrijwilligers melden zich aan om te helpen en Dogsearch Noord-Holland veranderde in Dogsearch Nederland.

Ik kan dus ook met trots zeggen dat ik op dit moment samen met 8 beheerders en circa 1.600 vrijwilligers Dogsearch Nederland run. Met al deze vrijwilligers en beheerders zetten we ons in heel Nederland belangeloos in voor elke vermiste hond die bij ons wordt aangemeld.

Groeten,

Brenda Schoorstra | Dogsearch Nederland